CARDIO PROTECT POINT | Formació
7352
page-template-default,page,page-id-7352,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 
dea

CURS DEA

Emergències sanitàries i desfibril·lació automàtica

La Síndrome Coronària Aguda (l’infart agut de miocardi) és la primera causa de mortalitat en els països industrialitzats i en un 50% dels casos la mort sobtada és la primera manifestació de la malaltia. La supervivència d’una persona depèn en bona mesura d’un diagnòstic ràpid i d’un tractament immediat.
Davant d’aquesta circunstància, la comunitat científica internacional, promou l’ús dels desfibril.ladors externs automàtics (DEA). Es tracta d’uns dispositius mèdics que permeten identificar les arrítmies que requereixen desfibril.lació i administrar la descàrrega elèctrica necessària. Aquests aparells poden ser utilitzats per personal no mèdic i permeten una primera actuació que pot millorar les possibilitats de supervivència d’una persona afectada.

 

Objectiu del curs

 

L’objectiu bàsic consisteix en aportar els coneixements i les habilitats necessaries amb la finalitat de prevenir i tractar una aturada cardíaca.

 

A qui va destinat?

 

El curs va dirigit a les entitats i empreses que han de complir el Decret 82/2010: ports comercials, recintes on es desenvolupin espectacles públics, activitats recreatives i activitats esportives, monitors esportius, establiments d’ús educatiu destinats a persones amb discapacitats físiques, col.legis, jardins d’infància i ludoteques, càmpings, grans magatzems, discoteques, sales de festa i edificis d’oficines…

… i tota persona sensibilitzada amb el món de la salut i de les emergències, amb ganes d’ampliar el seu currículum i d’aportar uns coneixements que el diferencïin de la resta.

 

Requisits per a la titulació

 

A la pràctica, qualsevol persona major de 18 anys que disposi del títol de graduat en educació secundària o el títol de graduat escolar pot inscriure’s en aquest curs.

 

Durada del curs

 

Modul formatiu inicial de 6 hores: 1 hora de teòrica inicial i 5 hores de pràctiques.
Mòdul de reciclatge (renovació de la titulació cada tres anys): dues hores de teoria i pràctiques

 

Titulació homologada:

 

IMPOSITA és un centre reconegut per la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el C.C.R. (Consell Català de Ressuscitació) i disposa de formadors amb una àmplia experiència en la branca sanitària i en la docència.