Mort sobtada

Intervenir ràpidament amb un desfibril·lador és l’única manera de salvar algú d’una mort sobtada cardíaca.

Sabies que a Espanya la freqüència de morts per aquesta malaltia coronària és d’una persona cada 23 minuts, i a Catalunya cada 140 minuts?

Sabies que la realització de RCP (reanimació cardiopulmonar) pels mateixos ciutadans abans de l’arribada del servei d’emergències i una desfibril·lació precoç i de qualitat (en 1-2 minuts)augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure?

La fibril·lació ventricular és la causant de prop del 70% d’aturades cardíaques: el cor s’atura, deixa de bombar sang a la resta del cos i la víctima pateix una pèrdua brusca de consciència.

Més del 90% de les persones que pateixen una mort sobtada cardíaca lluny d’un centre mèdic moren.

Molts s’haurien pogut salvar si se’ls hagués intervingut a temps amb un desfibril·lador (DEA). És per això que Cardio Protect Point vol ser, primer que tot, una eina de conscienciació i d’ajut per a una actuació ràpida en els casos d’aturades cardíaques sobtades.

El desfibril·lador és un aparell que emet un impuls de corrent continuat al cor per tal de possibilitar que torni a bategar a un ritme normal i pugui bombar la sang.

Una actuació ràpida i de qualitat multiplica per 20 les possibilitats de supervivència. Per això, cal que tots ens hi impliquem: primer, amb el reconeixement de l’aturada cardíaca, l’alerta al serveis d’emergència 112 i, finalment, amb les maniobres de ressuscitació cardiopulmonar adequades i una descàrrega elèctrica amb un desfibril·lador.

Des de Cardio Protect Point volem posar aquests coneixements i mitjans a l’abast de tothom: clubs esportius, llars d’avis, teatres, auditoris, aeroports, estacions d’autobusos, auditoris, cinemes, centres comercials, grans empreses, farmàcies, gimnasos, col·legis, instituts, restaurants, hotels, càmpings, entitats de tot tipus …

Només així podrem millorar el pronòstic d’aquells que pateixen una aturada cardíaca i,en definitiva, salvar vides.