Els primers minuts són vitals per reanimar una persona que ha sofert una aturada cardiorespiratòria. Trobar-te en un entorn cardioprotegit, disposar d’un desfibril·lador i realitzar la maniobra de reanimació de manera correcta pot multiplicar la taxa de supervivència, ja que la persona afectada pot ser atesa gairebé immediatament mentre s’espera l’arribada dels serveis d’emergència (112).

Les xifres posen de manifest la necessitat de cardioprotegir els nostres espais. A Europa una persona mor a causa d’una aturada cardiorespiratòria cada 87 segons, a Espanya cada 23 minuts i  a Catalunya cada 140 minuts. La fibril·lació ventricular és la causant de prop del 70% d’aturades cardíaques: el cor s’atura i deixa de bombar sang a la resta del cos i desencadena que la persona afectada pateixi una pèrdua brusca de consciència. Els desfibril·ladors emeten un impuls de corrent que possibilita que el cor torni a bategar a un ritme normal i pugui tornar a bombar la sang.

Per què és necessari un DEA?

Un DEA pot salvar vides, la clau és el temps de reacció: realitzar una RCP (Reanimació Cardiopulmonar) correcta i disposar d’un desfibril·lador fa que les possibilitats de supervivència arribin al 60%. Per això, la implicació i responsabilitat col·lectiva són essencials.

Quina és la missió de Cardio Protect Point?

Només el 15% de les persones que pateixen una aturada cardiorespiratòria en un espai no cardioprotegit o lluny d’un centre mèdic sobreviuen. Aquest petit percentatge pot anar augmentant amb la creació de més espais cardioprotegits que permetin una ràpida intervenció. El nostre projecte pretén conscienciar la societat de la importància de cardioprotegir espais públics i privats, i amb aquesta motivació t’oferim el Servei Integral de Cardioprotecció, especialment dissenyat per tu i les teves necessitats. Anem més enllà de la instal·lació del DEA: posant tota la nostra experiència, coneixements i mitjans al teu abast. Formar part d’aquest gran projecte significa ser un més de nosaltres: persones disposades a salvar vides.

Impliquem-nos perquè els nostres clubs esportius, llars d’avis, teatres, auditoris, estacions d’autobusos, metro i tren, mitjans de transport públics, cinemes, centres comercials, petites i mitjanes empreses, farmàcies, gimnasos, col·legis, instituts, restaurants, hotels, càmpings, associacions… es converteixin en espais segurs, en espais cardioprotegits.

Tinguem les eines necessàries per ajudar algú quan més ens necessita.